Twitter Facebook Google+
88605 sider her

5160rjhHeiL._SX326_BO1,204,203,200_Bogen er gotisk af natur og sender tankerne mod Poe og Adam Nevill. Den er langsom i sin opbygning, og vil ikke appellere til Hollywood entusiaster. Den er ikke kedelig, der sker noget hele tiden, men den får mig heller ikke op at køre. Den mangler nok lidt mere nerve og blod for at virke skræmmende.

, The Tower, , , 316 sider

51iwvXGld4L._SX308_BO1,204,203,200_Alice er ikke helt hvad hun foregiver. Og det er endda slet ikke hendes navn. Da hun kommer til at slå en ihjel og vil slette sine spor, lægger hun en stime af lig efter sig.

Den er sjov, idérig eller anderledes, men kommer til at virke en smule formålsløs i længden. Den burde kortes ned, så den ikke begynder at gentage sig selv. Ikke en af Laymons bedste bøger.

, After Midnight, , , 438 sider

51ive4OeH5L._SX332_BO1,204,203,200_En kortroman i Beast House serien. Her møder vi den ret fantasifulde Mark, der for at date sin drømmepige, sniger sig ind i Beast House efter lukketid.

Richard Laymon fortæller gys med fagter og grimasser, som en ivrig mesterlig fortæller omkring et lejrbål. Man kan næsten se smil kruse hans læber og øjnene glimte i begejstring.

Småskør, men god.

, Friday Night in Beast House, , , 250 sider

145153Den er medrivende fra begyndelsen og svær at lægge fra sig. Der fortsættes på historien som Laymon begyndte i The Cellar, og en del er hændt siden. Handlingen kunne sagtens danne grundlag for manuskriptet til en glimrende B-film, men det falder helt i baggrunden på grund af Laymons evne til at fortælle en historie.

 

, The Beast House, , , 384 sider

offseasonketchum2006reprintleisurebooksKetchums ‘Off Season’ er ondskabsfuld og brutal. Her er kannibalistisk dyrisk lyst og instinktiv adfærd. Og i virkeligheden er min reaktion nok mere whoa end hey.

Ketchum kan noget med ord, selvom netop denne bog ikke er den største litterære bedrift fra hans hånd. Den virker mere som en voldsom forhammer end den lidt mindre hammer, som han plejer at skulpturere sin læsere med. Min rædsel for disse uhyrer er ikke stor. De virker ikke uhyggelige, men brutale og smådumme. Den ville virke slemmere for 30 år siden da den udkom.
Dette er uncut versionen.

, Off Season, , , 308 sider

145152Et hurtigt og brutalt læs. Laymon driver historien frem uden de store armbevægelser. Den er svær at lægge fra sig, og let forståelig. En god gammeldags gyser, der ikke er svøbt i klæder, der nødvendigvis må fortolkes og behandles.

, The Cellar, , , 322 sider

Red‘Red’ af Ketchum er et spændende drama. Han spiller på de følelsesladede tangenter, så den går dybt på læseren, men jeg må tilstå, at jeg ventede på en mere overraskende slutning – en eller anden finurlig hævn. Den traver afsted i en gammel mands søgen efter en smule retfærdighed, efter at unge knægte skyder hans sidste eje, og ikke vil stå til ansvar for det.

Bogen inkluderer også ‘The Passenger’. Den springer rundt og giver ikke meget mening og er ikke voldsomt spændende. Den minder i stil lidt om en krimi af Lansdale.

, Red, , , 270 sider

51KkJejLfSLStærk i dens beskrivelser og handling. Jovialt berettende. Blander venskab og gys. Vi tyr til instinkterne fra den indre hulemand for at overleve. Ikke helt samme nerve og indflydelse på læseren som andre af hans bøger. God stemning. Levende – eller måske ikke?

, Hide and Seek, , , 176 sider

The_Girl_Next_Door-298x500Puha, den er grum. Så kold og afstumpet at man slet ikke har lyst til at læse videre. At man så gør det alligevel, må tilskrives Ketchum og hans evne til at skrive så man lever sig ind i historien. Her er dæmonerne virkelige og næres af had, foragt, fordomsfuldhed, ringe selvværd. Et grusomt eksempel på hvad der kan ske hvis ingen siger fra.

Det er længe siden en bog har prikket sådan til min sjæl. Thumbs up for det!

, The Girl Next Door, , , 386 sider