200662 sider her

1667128_1444367326Fik ‘Feberdrøm’ af forlaget. Jeg er aldrig rigtigt faldet (eller kommet igang med) materiale fra George R. R. Martin, men nu var der en billig mulighed.

Det er håndværk, der er solidt som en mursten. Historien flyder godt og stemningen er god. Det er tydeligt, at han ved hvad der skal ske, og har en god fornemmelse af historien. Der er ikke noget at sætte på karaktererne, der virker stabile og troværdige (bevares).

Men historien handler knapt så meget om vampyrer, som om en hjuldamper og dens passionerede kaptajn. Og den er ikke så voldsom.

Så den ender lidt midt i mellem. Spændende – ikke mindst hvis man er fan af sydstaterne i slutningen af det 19-århundrede og .. hjuldampere.

Den er anmeldt på Trauma her.

, Feberdrøm, , , 344 sider

Forside til Stålets Vilje‘Stålets Vilje’. Hmmmm. Den har sine grumme øjeblikke, sine intriger, humor. Den er slet ikke ringe – bare lidt lang. Det er Matador i en middelalderverden fyldt med barbarer, troldmænd, inkvisitorer.

Det er tydeligt at den er skrevet som en del af en serie og Abercrombies blik ligger fremme ved en krig i en senere bog. Jeg vil gerne have lidt mere pang her også.

Den er anmeldt på Trauma.

, Stålets Vilje, , , 650 sider