200662 sider her

Et fly styrter ned, og noget er galt. Helt galt.

Det er svært ikke, i begyndelsen, at koble den til serien Lost, og jeg havde gerne set, at den fortsatte som den begyndte og blev til gys i stedet for Science Fiction.

Men uanset hvad, så har den en god rytme og er spændende, omend en smule for voldsom med, hvad læseren skal acceptere.

Amazon.

, Departure, , , 304 sider

Jeg mødte Lars til Forfatterforeningens debutantaften.
Lars har begået denne varme, betagende bog, som jeg kun kan anbefale.

Det er en bog med skarpe, metaforiske linjer. Det er en bog om at træffe valg, om at være kørt træt i trivielle trivsler, om at leve, om smuglercigaretter, om nye venskaber, om at kvæles i materiel overskud, skemalægning, karrysild og leverpostej. Om glæde og forelskelse.

Det er en reflektorisk rejse, der handler om at lære sig selv at kende, om at vil glædes, at vil forelskes og finde meningen med livet. Den er ualmindelig almindelig. Og jeg troede, den slags poesi var forbeholdt Steffen Brandt og C.V. Jørgensen.

Tak for rejsen, Lars.

Vi har alle en latent Torben i os.

, Stars above Ballerup, , , 331 sider

Jeg gav bogen et par hundrede sider før jeg lagde den fra mig. Det var for meget det samme – en ulidelig vaden rundt i skov og finde skeletter. Jeg følte mig ikke beriget. Dialogen var småkedelig. Jeg havde ellers lige lyst til insektmonstre.

, Insects, , , 441 sider

61nums4Lq6LDenne bog er en slags moderne vampyrhistorie, der er fabelagtigt, drømmende, fantasifuldt og æggende fortalt. Det er fantastisk som mareridtet kommer til at virke sødt og ganske ufarligt.

Den minder mig om Clive Barkers The Thief of Always.

Læs den.

, Slade House, , , 241 sider

51g5FulzV3L._SX311_BO1,204,203,200_En novelle i Griffiths Wildfire Chronicles serie.

En times tid i god selskab med paranoia. Ikke den store lærerige litteratur, men det forventer man heller ikke. Den holder sin læser på kanten af sædet, selvom udfaldet og plot er nemt gennemskueligt.

Er det zombier, nej, varulve, bjørne? En virus? Mmm, jo, zombier? Nej, måske rumvæsener?

20501606Nyt fra David Wong!
Køb, køb.

Jeg var helt solgt efter JDATE, og har fulgt Wongs skriverier lige siden uden at blive skuffet. Skørt, brutalt science-fiction, der med garanti vil få dig til at klukke af grin.

Og også her. Vi er ikke længere i JDATE universet, men i en fremtid hvor alle filmer alle, og streamer det til deres egen kanal for likes. Zoey er en ret almindelig pige, som alle lige pludselig vil have fat i. Det går op for hende, at hun er enearving til til en kæmpe formue, og på en eller anden måde også nøglen til et fantastisk våben, som terroristen Molech vil have fat i.

Sjov og underlig. Sjov og blodig. Sjov og futuristisk.

Værd at læse.

, Furistic Violence and Fancy Suits, , , 384 sider

1667128_1444367326Fik ‘Feberdrøm’ af forlaget. Jeg er aldrig rigtigt faldet (eller kommet igang med) materiale fra George R. R. Martin, men nu var der en billig mulighed.

Det er håndværk, der er solidt som en mursten. Historien flyder godt og stemningen er god. Det er tydeligt, at han ved hvad der skal ske, og har en god fornemmelse af historien. Der er ikke noget at sætte på karaktererne, der virker stabile og troværdige (bevares).

Men historien handler knapt så meget om vampyrer, som om en hjuldamper og dens passionerede kaptajn. Og den er ikke så voldsom.

Så den ender lidt midt i mellem. Spændende – ikke mindst hvis man er fan af sydstaterne i slutningen af det 19-århundrede og .. hjuldampere.

Den er anmeldt på Trauma her.

, Feberdrøm, , , 344 sider